Göç Araştırmalarında Güncel Yöntemler: Kuş Halkalama, Geolocator Cihazı ve Sayım Teknikleri Kursu” isimli bu bilimsel etkinlik projesi, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB), 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı, 2237 - A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği ile yürütülecektir. Proje etkinliklerinde, konusunun uzmanı 7 farklı üniversitede görev yapan 9 adet eğitmen görev almaktadır. Hedef kitlemiz; kuşlar konusunda Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinde yüksek lisans – doktora eğitimlerine devam eden, ornitoloji veya ornitoloji ile ilişkili Lisansüstü öğrencileri, Üniversite ve Araştırma kurumlarında görev yapan araştırmacılardır. Bu nedenle bu hedef kitleye kuş halkalama ve kuş sayımları için bilimsel, teknik ve uygulamalı bir eğitim sunabilmek amacıyla bu etkinlik düzenlenmiştir.

Göç Araştırmalarında Güncel Yöntemler: Kuş Halkalama, Geolocator Cihazı ve Sayım Teknikleri Kursu bilimsel etkinliğimiz, konusunun uzmanı bilim adamları tarafından disiplinler arası ve birbiri ile bağlantılı eğitim programı çerçevesinde teorik-uygulamalı tarzda sunulacaktır. Etkinliğimiz 7 gün olarak planlanmıştır. Etkinlikte 47 saat teorik ve 22 saat uygulama olmak üzere 69 saatlik ders planı bulunmaktadır. Etkinliğimiz doğa bilimleri konusunda bilimsel araştırmalar yürüten genç araştırmacıların olmazsa olmaz arazi çalışmalarında ihtiyaç duydukları arazi ve kamp teknikleri konusunda gerekli pratik bilgiler sunmaktadır.

Bu etkinlik, 2022 Yılı 3. Döneminde TÜBİTAK-BİDEB 2237 A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında planlanmıştır. Desteklenmesi halinde, Antalya/Konyaaltı Öğretmen Evi’nde Teorik eğitimler, uygulamalı eğitimler ise, Boğazkent Kuş Halkalama İstasyonu ve çevresindeki kuş habitatlarında gerçekleştirilecektir. Etkinliğimize, yoğun ilgi ve başvuru olmaktadır.


instagram

Instagram

Göç Araştırmalarında Güncel Yöntemler: Kuş Halkalama, Geolocator Cihazı ve Sayım Teknikleri Kursu Instagram Hesabı
instagram.com/goc_arastirmalari